Pressemeddelelse - IT-projekt på Aarhus havn vandt Digitaliseringsprisen 2015

Oprettet dato: 25. marts 2015

Der bygges og graves som aldrig før i Aarhus, men hvor gør man egentlig af alt den overskudsjord?

Svaret er, at en del af den bliver kørt til Aarhus havn, hvor jorden bruges til arealudvidelse af havnen. Ved ankomst bliver jorden registeret i et IT-system, FlytJord.dk, der i går vandt Digitaliseringsprisen 2015 i kategorien ”Effektiviseringsprisen”. 

Projektet på Aarhus havn var ellers oppe imod stærke kræfter, idet SKAT med deres digitalisering af borgernes forskudsskat også var indstillet til prisen. Men dommerne valgte altså FlytJord.dk ud fra den begrundelse, at projektet gør op med bureaukrati og giver en smartere værdikæde i samfundet.

FlytJord.dk er udviklet i et samarbejde mellem Niras, Aarhus Kommune og Aarhus Havn. Systemet har gjort op med et bureaukratisk papirvælde, der årligt bestod af tusindvis af rekvisitioner, fordi der kræves godkendelse af både mængden og kvaliteten af den jord, som chaufførerne leverer til Aarhus havn. I dag behøver chaufførerne ikke at tænke på papirarbejde, men blot holde en QR-kode hen til en scanner. Er der tale om ren jord, kører chaufføren bare igennem, mens forurenet jord tilføjes et visuelt tjek fra en vagt. I gennemsnit tager det 22 sekunder at komme igennem gaten.

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen kalder projektet et godt eksempel på de intelligente løsninger, der i dag præger arbejdet på en moderne havn.

”Der findes rigtig mange eksempler på, at digitalisering ikke er brugervenlig, men blot ender ud som en tidsrøver for brugerne. Men FlytJord.dk er et eksempel på, at digitalisering på én gang kan bruges til effektivisering og give en stor grad af brugervenlighed, hvis blot man udtænker det rigtige system,” fastslår Jakob Flyvbjerg Christensen. 

Yderligere oplysninger: Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen, mobil 20605214

 

AARHUS HAVN

Vandvejen 7
DK-8000 Aarhus C
CVR nr. 23145928
EAN nr. 5790000423668
Tlf.: 86 13 32 66 
 
 

ABONNEMENTSSERVICE

Aarhus Havn tilbyder gratis abonnement på pressemeddelelser og web-udgaven af RePORTagen

© COPYRIGHT AARHUS HAVN

Om copyright og friholdelsesklausul

OM Brug af cookies