Flere nye ruter ud i verden

Oprettet dato: 1. april 2014

Aarhus Havn har fået hele tre nye links ud i verden i løbet af de seneste måneder.

 

Rederierne Hapag-Lloyd, Seago Line og Sea Connect har alle oprettet nye ugentlige containerruter fra Aarhus Havn siden januar.

Hapag Lloyd sejler mellem Hamburg og Aarhus via København og Helsingborg, mens Seago Line sejler mellem Aarhus og Skt. Petersborg via Bremhaven og Riga/Klaipeda. Sea Connect sejler også mellem Aarhus og Skt. Petersborg, men via Rotterdam og Klaipeda.

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen ser de nye ruter som et tegn på, at konjunkturerne måske er ved at vende og at der er vækst forude.

"Vi sporer i øjeblikket en optimisme blandt rederierne. Nogle handler proaktivt på deres fornemmelse for, at opsvinget endelig er på vej. De sætter nye skibe i søen og får dermed tag i markedet på et tidligt tidspunkt. Andre forholder sig mere afventende, men generelt er forventningerne positive," fortæller Jakob Flyvbjerg Christensen.

For transportkøberne betyder de nye ruter hyppigere forbindelser til vigtige havne i Østersøområdet og syd for Danmark, mens det for Aarhus Havn kan betyde en stigning i containeromsætningen.

Aarhus Havn har aktuelt en markedsandel på ca. 60 pct. af de containere, der omsættes i Danmark. Selv om det er en markant markedsandel, var den større før krisen satte ind i 2008.

"Vi har tabt mellem tre og fem procent. Dem har vi tænkt os at gå målrettet efter at genvinde, og derfor er det en god start med tre nye ruter i begyndelsen af året," fastslår havnedirektøren.

Yderligere oplysninger:
Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen, mobil 20605214

 

AARHUS HAVN

Vandvejen 7
DK-8000 Aarhus C
CVR nr. 23145928
EAN nr. 5790000423668
Tlf.: 86 13 32 66 
 
 

ABONNEMENTSSERVICE

Aarhus Havn tilbyder gratis abonnement på pressemeddelelser og web-udgaven af RePORTagen

© COPYRIGHT AARHUS HAVN

Om copyright og friholdelsesklausul

OM Brug af cookies