Aarhus Havn bygger nyt Havnecenter

Oprettet dato: 18. marts 2014

NCC Construction Danmark A/S har i konkurrence med to andre entreprenørvirksomheder vundet Aarhus Havns udbud om opførelse af et nyt Havnecenter til knap 200 mio. kr. Aarhus Havns nye domicil forventes at skabe positive synergieffekter for både virksomheden og mange af dens kunder.

Havnecenteret, der skal ligge på Østhavnen ud mod den østlige mole, kommer til at indeholde både kontorer, kantine, værksteder, faciliteter til havnearbejdere, lagerfaciliteter og cafeteria. I tilknytning til havnecenteret bliver der desuden opført en gate samt et truck-stop - i alt ca. 13.000 kvm. i 5 plan.

En del af Havnecenteret er øremærket til udlejning af kontorfaciliteter til havnerelaterede virksomheder, der således kan flytte ind i centeret sammen med Aarhus Havn, når det står færdigt i begyndelsen af 2016. Som lejer i Havnecenteret får man udover fællesskabet med de andre lejere også adgang til en række fælles faciliteter som fx kantine, produktionskøkken, aktivitetsrum, mødecenter og p-plads. 

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen ser frem til, at man om få år kan skabe en endnu tættere relation mellem Aarhus Havn og de virksomheder, der ligger på havnen.

"Erhvervshavnen er i forvejen en erhvervsklynge med en række tæt forbundne virksomheder inden for samme erhverv. Men den fysiske nærhed, som vi kan opnå i Havnecenteret, vil uden tvivl skabe nogle samarbejdsmuligheder, vil ikke har oplevet før," siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

For Aarhus Havn vil Havnecenteret desuden betyde, at man igen kommer til at ligge centralt på erhvervshavnen, der i løbet af de seneste år er rykket mod øst. Det vil gøre det muligt at samle både mandskab og aktiviteter på ét sted, hvilket vil være omkostningsbesparende.

Aarhus Havns bestyrelse, der aktuelt består af borgmester Jakob Bundsgaard (S), byrådsmedlem Rabih Azad-Ahmed (R) og byrådsmedlem Lars Boje Mathiesen (I), har i enighed sagt ja til det nye Havnecenter. De øvrige bestyrelsesmedlemmer, der formelt indtræder efter næste byrådsmøde, er orienteret om projektet.

Arkitektfirmaet C.F. Møller har tegnet Havnecenteret og er sammen med det rådgivende ingeniørfirma MOE totalrådgiver på hele projektet.

Yderligere oplysninger: Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen, mobil 20605214