Yderst positiv høring om Yderhaven

Oprettet dato: 12. februar 2020

Ultimo januar sluttede den offentlige høring om Yderhavnen, som Aarhus Havn har ansøgt Aarhus Kommune og Staten om lov til at bygge.

Den offentlige høring har været yderst positiv for Aarhus Havn. Der er kommet i alt 91 høringssvar, hvoraf 63 er positive og konstruktive, og således anerkender behovet for at Aarhus Havn får tilladelse til at bygge Yderhavnen. 

Det er en meget bred kreds, der har afgivet høringssvar. Landsdækkende organisationer - som ellers yderst sjældent udtrykker støtte til enkeltprojekter - lægger vægt på Aarhus havns nationale betydning. Desuden huser Aarhus Havn store internationale koncerner og verdens største containerrederi. Men også nogle af landets største eksportvirksomheder - samt en lang række mellemstore og mindre virksomheder - der påpeger behovet for at kunne udvikle deres nuværende virksomheder på havnen. Endelig var der opbakning fra samtlige lokale erhvervsorganisationer, både fra medarbejder- og arbejdsgiverside, samt fra tillidsmænd ved Aarhus Havn og en række enkeltpersoner.

Blandt de 28 kritiske høringssvar er hovedparten begrundet med udsigten, og de fleste af svarene fremkom som reaktion på en Facebook-opdatering nogle få timer før høringsfristen udløb. Enkelte af dem var helt ens i ordlyden, og andre var spontane reaktioner fra afsendere, der troede, at sagen handlede om det tidligere så debaterede Tangkrogsprojekt.  

Blandt kritikerne var også nogle få foreninger og organisationer, som af princip er imod, men alligevel udtrykker ønske om dialog forud for byggeriet af Yderhavnen. Aarhus Havn vil naturligvis indgå i en konstruktiv og løbende dialog med de pågældende – blandt andet om udformningen af Aarhus Blueline Park.

AARHUS HAVN

Vandvejen 7
DK-8000 Aarhus C
CVR nr. 23145928
EAN nr. 5790000423668
Tlf.: 86 13 32 66 
 
 

ABONNEMENTSSERVICE

Aarhus Havn tilbyder gratis abonnement på pressemeddelelser og web-udgaven af RePORTagen

© COPYRIGHT AARHUS HAVN

Om copyright og friholdelsesklausul

OM Brug af cookies