Vigende omsætning

Oprettet dato: 15. april 2020

Som de fleste andre virksomheder forventer Aarhus Havn også at opleve en nedgang i omsætningen i forbindelse med coronakrisen, selv om havnen under hele krisen er åben og operativ. Foreløbig har man dog konstateret en stigning i containeromsætningen i første kvartal – herunder en stigning i marts, hvor krisen brød ud. De øvrige forretningsområder er påvirket, men i mindre grad end frygtet i første omgang.
Ifølge kundechef Nicolai Krøyer er antallet af anløb fra Molslinjen reduceret til en tredjedel af det normale, hvilket naturligvis præger omsætningen. Og det samme gør sig gældende med hensyn til anløb af krydstogtskibe, hvor anløb i Aarhus indtil videre er aflyst frem til medio maj.
”Men spørgsmålet er, om vi ser krydstogtskibe i nærmeste fremtid. Branchen lider kraftigt under coronakrisen, og man forventer, at der kan gå måneder eller måske et helt år før gæsterne vender tilbage til denne ferieform,” siger Nicolai Krøyer.
Han glæder sig over, at godsomsætningstallene for marts ser fornuftige ud. Men der kommer hele tiden signaler fra markedet, der kan tyde på, at nedgangen bliver større i den kommende tid.
”Mange spørger os om, hvordan det går. Og med god grund. Men vi kan kun følge udviklingen og se, om rederiernes planer om midlertidigt at nedlægge ruter, vil ramme os. Det ved vi ikke noget om endnu,” fortæller kundechefen.

AARHUS HAVN

Vandvejen 7
DK-8000 Aarhus C
CVR nr. 23145928
EAN nr. 5790000423668
Tlf.: 86 13 32 66 
 
 

ABONNEMENTSSERVICE

Aarhus Havn tilbyder gratis abonnement på pressemeddelelser og web-udgaven af RePORTagen

© COPYRIGHT AARHUS HAVN

Om copyright og friholdelsesklausul

OM Brug af cookies