Royal Arctic Line valgte Aarhus Havn

Oprettet dato: 20. juni 2017

Det grønlandske rederi Royal Arctic Line har i mere end 45 år haft basishavn i Aalborg. Efter måneders forhandlinger har rederiet nu meddelt Aalborg Havn, at samarbejdet vil ophøre. I fremtiden vil Royal Arctic Line i stedet benytte Aarhus Havn.

Royal Arctic Line ser en stor fordel i Aarhus Havns globale rutenetværk. Desuden har rederiet i sit valg af fremtidig havn lagt vægt på, at Aarhus Havn har en betydelige kapacitet, en moderne containerterminal med tidssvarende materiel, et højt serviceniveau og den nødvendige vanddybde til rederiets nye containerskibe, som er bestilt til levering i 2019. Royal Arctic Line har indgået et samarbejde med det islandske rederi Eimskip, og samarbejdet indebærer bl.a. en fælles investering i de tre nye containerskibe.

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen glæder sig over Royal Arctic Lines udmelding og tilvalg af Aarhus Havn.

”Vi er klar til at byde Royal Arctic Line velkommen fra den dato, de ønsker at indlede samarbejdet. Vi har faciliteterne til at håndtere det grønlandske stykgods, og vi har den nødvendige vanddybde til Royal Arctic Lines skibe,” siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

Han understreger, at Aarhus Havn er en af Europas mest effektive containerhavne, og derfor er han overbevist om, at Royal Arctic Line vil mærke forskellen. Samtidig har han forståelse for, at det kan være et hårdt slag for Aalborg Havn at miste en så stor og betydelig kunde.  

”Jeg har oplevet, at Royal Arctic Line har en meget forretningsorienteret tilgang til valg af ny samarbejdspartner. Rederiet ønsker at sikre optimale transportveje ud i hele verden for de grønlandske produkter, og derfor har man lagt meget vægt på vores fintmaskede rutenet, der kan sikre gode forbindelser til de markeder, der er interessante for Grønland,” siger havnedirektøren.  

 

AARHUS HAVN

Vandvejen 7
DK-8000 Aarhus C
CVR nr. 23145928
EAN nr. 5790000423668
Tlf.: 86 13 32 66 
 
 

ABONNEMENTSSERVICE

Aarhus Havn tilbyder gratis abonnement på pressemeddelelser og web-udgaven af RePORTagen

© COPYRIGHT AARHUS HAVN

Om copyright og friholdelsesklausul

OM Brug af cookies