Regler for vandscootere i Aarhus

Oprettet dato: 2. juni 2017

Der kom for alvor fokus på brugen af vandscootere, da to unge kvinder i maj blev dræbt, fordi en vandscooter påsejlede dem i Københavns havn. Få dage efter ulykken i København kunne Østjyllands Politi for første gang sigte en mand for at have forvoldt fare for andre med sin vandscooter i Aarhus. Dog har problematikken med farefuld adfærd med vandscootere været aktuel i flere år, og netop derfor har Aarhus Kommune, Østjyllands Politi og Aarhus Havn sammen udarbejdet en pjece, som fra denne sæson udleveres de steder, hvor man lejer en vandscooter.

Pjecen gør blandt andet opmærksom på, at man skal være mindst 16 år og have speedbådskørekort for at kunne sejle en vandscooter, men også at man skal undgå unødig støj og ikke må være til ulempe for andre.  Det betyder, at sejladsen skal foregå på en måde, så de badende og andre sejlere ikke udsættes for fare eller forulempes.

Sejlads med vandscooter er kun tilladt i en afstand på 300 meter fra kysten – på nær transport ud til og ind fra 300 meter-zonen. Den transport skal foregå vinkelret på kysten med en hastighed på højst 5 knob, ligesom man ved isætning i havnen skal følge sejlløbet til og fra havnen. Hele erhvervshavnen i Aarhus er fuldstændigt forbudt område for vandscootere, som desuden opfordres til at være meget opmærksomme på skibstrafikken til og fra havnen.

Østjyllands Politi har allerede skærpet sin opmærksomhed på vandscooterne og vil i hele sæsonen være til stede i havneområdet i Aarhus. Politiet henviser i øvrigt til ”Reglement for sejlads med motorbåde og for brætsejlads med og uden motorkraft”, som skal overholdes af alle, der færdes på vandet langs kysten.

Regeringen vil indføre nye regler for vandscootere, således at det per 1. januar 2018 bliver obligatorisk at aflægge en praktisk prøve og dermed tilegne sig et vandscooterkørekort, før man begiver sig afsted på vandet. Desuden overvejer man at indføre en obligatorisk ansvarsforsikring, så det bliver lettere at identificere vandscootere og deres ejere.

Du finder pjecen her.

 

AARHUS HAVN

Vandvejen 7
DK-8000 Aarhus C
CVR nr. 23145928
EAN nr. 5790000423668
Tlf.: 86 13 32 66 
 
 

ABONNEMENTSSERVICE

Aarhus Havn tilbyder gratis abonnement på pressemeddelelser og web-udgaven af RePORTagen

© COPYRIGHT AARHUS HAVN

Om copyright og friholdelsesklausul

OM Brug af cookies