Ny rampe til særtransporter

Oprettet dato: 5. december 2019

Aarhus Havn og Aarhus Kommune har etableret en ny rampe til særtransporter fra Standvejen til Østhavnsvej. Dermed har tunge og bredde særtransporter på op til 6 x 6 x 42 meter eller lange transporter på op til 72 meter fået betydelig bedre tilkørselsforhold til Aarhus havn.

De første transportører har allerede kontaktet Aarhus Havn for anvendelse af rampen, da transportørerne så en tidsmæssig fordel i at anvende rampen i stedet for at køre en besværlig omvej ad de små veje ved Tivoli Friheden. Rampen kan kun bruges med en speciel tilladelse fra særtransportkontoret, og der skal anvendes en kode for at hæve og sænke de semiautomatiske pullerter.

Den nye rampe er blot én ud af 21 forbedringer, der er foretaget i hele Aarhus kommune i forhold til store, bredde og lange særtransporter på ruter til og fra havnen. De forbedrede ruter er planlagt i samarbejde med transportørerne, og fra 1. januar 2020 er de sidste detaljer på plads, så særtransporterne kan anvende ruterne.

Den nye rampe er ikke beregnet til cyklister og fodgængere, som advares mod at brugen den, da vejen kommer til at gå direkte ned på den kommende udvidede Østhavnsvej.

Til gengæld vil alle kunne nyde resultatet af den bivenlige vildeng-blomsterblanding, der er sået på rampens ca. 2000 kvadratmeter skranter.

AARHUS HAVN

Vandvejen 7
DK-8000 Aarhus C
CVR nr. 23145928
EAN nr. 5790000423668
Tlf.: 86 13 32 66 
 
 

ABONNEMENTSSERVICE

Aarhus Havn tilbyder gratis abonnement på pressemeddelelser og web-udgaven af RePORTagen

© COPYRIGHT AARHUS HAVN

Om copyright og friholdelsesklausul

OM Brug af cookies