Landstrøm på ny færgeterminal

Oprettet dato: 12. februar 2020

Fra efteråret vil Molslinjens færger kunne modtage landstrøm på den nye færgeterminal på Østhavnen. Det er resultatet af en fælles investering som Molslinjen og Aarhus Havn netop har besluttet at foretage.

Aarhus Havn er i øjeblikket i gang med at bygge en ny færgeterminal på Østhavnen. Når Molslinjens hurtigfærger på Kattegat i slutningen af 2020 flytter hele operationen til den nye færgeterminal, vil færgerne kunne tanke strøm fra et helt nyt landstrømsanlæg på havnekajen.

”Hurtigfærgerne vil således ikke længere skulle bruge brændstofdrevne generatorer til at producere den nødvendige strøm, når skibene ligger i havn, og dermed har vi opnået en mere bæredygtig drift,” siger Carsten Jensen, administrerende direktør hos Molslinjen.

Han tilføjer at det er meget vigtigt for Molslinjens drift, at man også kan holde skibenes systemer kørende, når de ligger i havn om natten. Og det kan nu gøres helt stille og uden emissioner. 

Både Molslinjen og Aarhus Havn er enige om vigtigheden af at investere i fremtidig bæredygtighed. For Aarhus Havn giver det især mening at bidrage til landstrømsanlægget, fordi der er tale om en investering som reducerer miljøaftrykket fra alle Molslinjens færger.

”Fordi alle færger kan tilsluttes anlægget, er det for alvor bæredygtigt. Desuden kræver anlægget ikke ekstra energiinfrastruktur til terminalen, fordi anlægget kan tilsluttes den nuværende infrastruktur,” siger kundechef Nicolai Krøyer.

AARHUS HAVN

Vandvejen 7
DK-8000 Aarhus C
CVR nr. 23145928
EAN nr. 5790000423668
Tlf.: 86 13 32 66 
 
 

ABONNEMENTSSERVICE

Aarhus Havn tilbyder gratis abonnement på pressemeddelelser og web-udgaven af RePORTagen

© COPYRIGHT AARHUS HAVN

Om copyright og friholdelsesklausul

OM Brug af cookies