Klimapositiv transport af skibscontainere

Oprettet dato: 11. november 2020

En lastbil, der har nul udledning af både CO2 og partikler! Lyder det som en fremtidsvision? 
 
Måske, men denne lastbil er ikke fremtid, men nutid og den kører allerede til og fra Aarhus havn hver eneste dag. Lastbilen, der er en Iveco S-way, er den første af sin slags i Danmark. 
 
Transportvirksomheden Dania Connect, med domicil i Havnecentret på Aarhus havn, er virksomheden bag den innovative investering. For kort id siden fik Dania Connect leveret virksomhedens første lastbil, der kører på dansk komprimeret biogas og således er klimaneutral.  
 
”Klimaet venter ikke på den grønne omstilling, og det gør vi heller ikke. Vi har derfor investeret i Danmarks første biogas-lastbil til skibscontainere. Vi kommer IKKE til at købe fossilt gas, men derimod organisk biogas fra det danske landbrug. Herved skabes ikke bare en klimaneutral, men en klimapositiv transport. Det skyldes i korte træk at metanen optages fra landbruget og i stedet omdannes til grøn biogas,” fortæller adm. direktør Frank Hjortekær-Jensen.  
  
Baggrunden for at investere i lastbilen er, at Dania Connect har en strategi baseret på bæredygtighed og teknologi, og virksomheden ønsker at være en del af løsningen i forhold til den klimaudfordring transportbranchen står overfor. 
  
”Det betyder, at vi nu kan tilbyde vores kunder en klimapositiv transport af deres skibscontainere. Ikke bare i form af kompensering, men en reel CO2-neutral produceret kørsel med Danmarks første biogas-lastbil til skibscontainere.” 

 

AARHUS HAVN

Vandvejen 7
DK-8000 Aarhus C
CVR nr. 23145928
EAN nr. 5790000423668
Tlf.: 86 13 32 66 
 
 

ABONNEMENTSSERVICE

Aarhus Havn tilbyder gratis abonnement på pressemeddelelser og web-udgaven af RePORTagen

© COPYRIGHT AARHUS HAVN

Om copyright og friholdelsesklausul

OM Brug af cookies