Finnlines rykker Finland tættere på Aarhus

Oprettet dato: 6. juni 2018

Finnlines er i gang med en større reorganisering af rederiets netværk, og ændringerne kommer i høj grad Aarhus til gode.

Med ét tag har Finnlines rykket Finland tættere på Aarhus, idet rederiet netop har lanceret en direkte ro-ro-forbindelse mellem Aarhus og den finske hovedstad Helsinki. Rederiet har tidligere haft en rute mellem Aarhus og Helsinki via Tyskland. Men nu er der altså tale om en direkte rute, og det betyder kortere transporttid af gods mellem de to destinationer.

Desuden har Finnlines gjort det betydeligt lettere at udveksle gods mellem Danmark og det vestlige Finland. Dels har rederiet skabt en ny direkte forbindelse fra Aarhus og Uusikaupunki, og dels en forbindelse til Turku, som serviceres med omladning i Travemünde.

Det er blevet en mulighed, fordi Finnlines også har oprettet en ny direkte forbindelse mellem Aarhus og Travemünde, og samtidig er det fortsat muligt at sejle uden om de vægtbegrænsninger (tung last), der er på motorvejsbroen over Kielerkanalen.

Ifølge Claus Høgh, der er CEO i Finnlines Danmark A/S, har rederiet længe haft efterspørgsel på kortere transporttid mellem Aarhus og Helsinki og bedre forbindelser til det vestlige Finland.

 

AARHUS HAVN

Vandvejen 7
DK-8000 Aarhus C
CVR nr. 23145928
EAN nr. 5790000423668
Tlf.: 86 13 32 66 
 
 

ABONNEMENTSSERVICE

Aarhus Havn tilbyder gratis abonnement på pressemeddelelser og web-udgaven af RePORTagen

© COPYRIGHT AARHUS HAVN

Om copyright og friholdelsesklausul

OM Brug af cookies