Et godt nyt år

Oprettet dato: 15. januar 2020

Det nye år 2020 er nu et par uger gammelt, men året er langt endnu. Og det glæder vi os over hos Aarhus Havn, da vi ser frem til adskillige nye og spændende projekter. Lad os her nævne nogle af de vigtigste:

Aktuelt er vi i gang med at bygge en ny færgeterminal, der står færdig til efteråret, og til den tid flytter Molslinjen ud på Østhavnen. Med Molslinjen følger 1,3 mio. biler og 3 mio. passagerer, og dem er vi i gang med at gøre plads til på Østhavnsvej, som bliver opgraderet til en firesporet vej – to spor i hver retning – med intelligent trafikstyring. Det kræver sin planlægning, men vi har haft vores kunder med på råd og har desuden fået foretaget en række trafikanalyser.

Året vil også være præget af den miljøundersøgelse, vi skal foretage i forhold til byggeriet af Yderhavnen. Mange forhold skal undersøges – på land, i vand og i luften. Vi vil gerne bygge Yderhavnen hurtigst muligt, fordi vi mangler plads, men selvfølgelig skal forholdene undersøges forud. Det er i høj grad også i vores interesse.

I løbet af foråret kommer skibe fra Royal Arctic Line (RAL) sejlende og anløber Aarhus havn efter i 40 år kun at have haft anløb i Aalborg. Det bliver samtidig begyndelsen på et samarbejde mellem RAL og Eimskip, som tilsammen har investeret i tre nye containerskibe, der skal servicere Grønland, Island og Færøerne. Vi har allerede et godt samarbejde med Eimskip og glæder os til samarbejdet med RAL. Vi er stolte af, at det grønlandske rederi har valgt Aarhus havn som samarbejdspartner i deres bestræbelser på i højere grad at forbinde Grønland med resten af verden.

2020 bliver også året, hvor to nye virksomheder, der begge vil fremstille bæredygtige produkter, sætter strøm til deres produktion på Aarhus havn. Virksomheden Pond vil fremstille et bæredygtigt alternativ til traditionel plastik, og Connovate producerer en ingrediens til bæredygtig beton. Både Pond og Connovate har valgt at etablere sig på Aarhus havn, fordi de ser en stor fordel ved en kajnær placering.

Måske bliver året 2020 også det år, vi vil huske, fordi Marselistunnellen endelig kom tilbage på dagsordenen - og ind i planlægningsfasen. Noget (og nogen) siger os, at det meget vel kan ske.

AARHUS HAVN

Vandvejen 7
DK-8000 Aarhus C
CVR nr. 23145928
EAN nr. 5790000423668
Tlf.: 86 13 32 66 
 
 

ABONNEMENTSSERVICE

Aarhus Havn tilbyder gratis abonnement på pressemeddelelser og web-udgaven af RePORTagen

© COPYRIGHT AARHUS HAVN

Om copyright og friholdelsesklausul

OM Brug af cookies