APM Terninals overtager ALC

Oprettet dato: 12. august 2020

Aarhus Logistics Center (ALC) har valgt at afhænde sin containerterminal på Aarhus havn til APM Terminals, der i forvejen har betydelige containeraktiviteter på havnen. APM Terminals overtager både driften og arealerne per 1. september 2020.

ALC etablerede containerterminalen i foråret 2017 og har siden formået at opbygge en solid aktivitet på Aarhus havn. Men virksomheden begrunder sin beslutning med, at man især på grund af manglende arealkapacitet har haft svært ved at se, hvordan man skulle udvikle forretningen yderligere.

”Aarhus har en central position i forhold til containertrafikken, og hos ALC har vi i løbet af få år opnået et godt aktivitetsniveau. Men vores vurdering i dag er, at det på den lange bane bliver vanskeligt at udvikle vores aktiviteter yderligere, hvorfor det samtidigt vil være udfordrende fortsat at servicere vores kunder på den mest hensigtsmæssige måde. Ved at sælge til APM Terminals sikrer vi fremadrettet bedre muligheder for kunderne,” siger Jan Dam Poulsen, adm. direktør for ALC.

Aarhus Havns CEO Thomas Haber Borch glæder sig på den ene side over, at man på Aarhus havn har en containeraktør, der både kan sikre kontinuiteten og fortsat betjening af ALCs kunder. Men han ærgrer sig også over, at det er endnu et eksempel på en kunde, der efterspørger arealer, som Aarhus Havn ikke kan efterkomme.

”Her ser vi et tydeligt eksempel på, at vi her på havnen er arealmæssigt presset, og det får så en af vores relativt store kunder til at bakke ud af deres forretning. Vi har planlagt at udvide med Yderhavnen, og den udvidelse håber jeg virkelig, at vi snart kan komme i gang med,” fastslår Thomas Haber Borch  

AARHUS HAVN

Vandvejen 7
DK-8000 Aarhus C
CVR nr. 23145928
EAN nr. 5790000423668
Tlf.: 86 13 32 66 
 
 

ABONNEMENTSSERVICE

Aarhus Havn tilbyder gratis abonnement på pressemeddelelser og web-udgaven af RePORTagen

© COPYRIGHT AARHUS HAVN

Om copyright og friholdelsesklausul

OM Brug af cookies