Aarhus Havn-case vandt årets Hackaton

Oprettet dato: 5. december 2019

Vinderne af årets Hackaton på Aarhus Universitet tog udgangspunkt i en case fra Aarhus Havn. I løbet af en weekend udviklede de et koncept til opmåling af jord- og bygningsoverflader på havnen ved hjælp af Tapas-platformen, som er det håndgribelige element i et forskningsprojekt, der adresserer et øget behov for præcis og hurtig positions-bestemmelse.

Ved årets Hackaton ultimo november samledes en række studerende og iværksættere for at dyste om, hvem der i løbet af to dage kunne få den bedste ide til nye løsninger med udgangspunkt i Tapas-platformen.

Hackathon-deltagerne blev introduceret til flere cases fra Aarhus Havn og Aarhus Kommune fredag aften, og de ivrige deltagere begyndte straks at udvikle kreative løsninger. Hele natten blev der konceptudviklet, designet, programmeret og drukket energidrik i rigelige mængder. Lørdag formiddag var der mentorsession, hvor bl.a. Aarhus Havns anlægsingeniør Anders Martin Eriksen gav deltagerne feedback på deres produkt. Om eftermiddagen blev produkterne og koncepterne præsenteret for en dommerjury, hvor Aarhus Havns tekniske chef Anne Zachariassen var med.

”De studerende har på bare to dage udviklet nogle spændende koncepter og produkter. Vindergruppen udviklede et koncept, som på længere sigt vil kunne hjælpe Aarhus Havns ingeniører i deres dagligdag. ” fortæller Anne Zachariassen.

Vindergruppen blev ud over hæder belønnet med 20.000 kr.

 

AARHUS HAVN

Vandvejen 7
DK-8000 Aarhus C
CVR nr. 23145928
EAN nr. 5790000423668
Tlf.: 86 13 32 66 
 
 

ABONNEMENTSSERVICE

Aarhus Havn tilbyder gratis abonnement på pressemeddelelser og web-udgaven af RePORTagen

© COPYRIGHT AARHUS HAVN

Om copyright og friholdelsesklausul

OM Brug af cookies